Roefelplaatsen

Er wordt al 25 jaar in Nederland geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een roefeldag kunnen  kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels en organisaties in Epe en waar mogelijk actief meehelpen. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepsgroepen, werkzaamheden en hobby's. Ieder jaar gaan in tientallen Nederlandse gemeenten duizenden kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan honderden bedrijven, organisaties en verenigingen, oftewel: de Roefelplaatsen

Wie komen er roefelen?

De Roefeldag in Epe is op woensdagmiddag 25 september. Tijdens deze dag komen groepjes van 3, 4 of 5 kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool (10-12 jaar), met een volwassen begeleider 45 minuten bij u roefelen en gaan dan verder naar een nieuwe Roefelplaats. 

Wie regelt de Roefeldag?

De Roefeldag wordt georganiseerd door Stichting Roefeldag Epe. U opent de deuren van uw bedrijf of instelling op die woensdag en u of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit. Middels een door ons verstrekte Roefelposter kunt u uw bedrijf als Roefelplaats herkenbaar maken.

Alle Roefelplaatsen zijn welkom

- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel
- een etalagepop aankleden in een winkel
- bomen snoeien
- boeketten maken bij een bloemist
- dieren verzorgen
- een schilderij maken, etc.

Publiciteit
De beste reclame? Uw roefelactiviteit! Op onze website (www.roefeldag-epe.nl) wordt middels een 'eigen' pagina aandacht besteed aan alle deelnemende bedrijven, winkels en organisaties. En de Roefeldag zal regelmatig in het nieuws verschijnen, verwachten wij.

Doet u mee?

Wilt u meedoen als Roefelplaats? Geweldig!! Meld uw bedrijf dan vandaag nog aan. Wij zullen de informatie van uw bedrijf zo spoedig mogelijk verwerken en uw bedrijf daarna opnemen in de lijst met Roefelplaatsen.

Vrienden van het Roefelen
Deelname aan de Roefeldag is gratis voor alle kinderen en bedrijven. Maar bedrijven, scholen en particulieren die het roefelen een warm hart toedragen nodigen wij van harte uit om vanaf € 25,- 'Vriend van het Roefelen" te worden.

Graag tot ziens op de Roefeldag!

 

Copyright © 2020 Stichting Roefeldag Epe - - info@roefeldag-epe.nl - IBAN: NL64RABO0156056577 - Alle rechten voorbehouden.